Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 100 graden C. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat. Laat ze in een uur en een kwartier uitdrogen en knapperig worden.
- Snijd intussen de tomaten over de breedte doormidden (laat de extra tomaat heel).
- Plaats een zeef (vergiet) op een kom (bord) en zet er een rasp op. Leg een opgevouwen theedoek onder de kom, zodat deze niet verschuift.
- Rasp de tomaten op de grove rasp (pas op je vingers). Laat het sap weglekker en doe het, samen met de velletjes, weg.
- Meng een snufje zout en een theelepel olijfolie erdoor.
- Hak de overgebleven tomaat in kleine stukjes, zodat het mengsel toch wat textuur krijgt en roer het door het tomatenmengsel.
- Haal de broodjes uit de oven als ze door en door knapperig zijn en laat ze afkoelen.
- Bedruppel elk stuk beschuit met wat olie, schep er wat van het tomatenmengsel op en verkruimel er een kwart van de kaas over.
- Bestrooi met een beetje oregano, druppel er een beetje olijfolie overheen en maal er wat peper over.
- Serveer meteen.
- Snijd intussen de tomaten over de breedte doormidden (laat de extra tomaat heel).
- Plaats een zeef (vergiet) op een kom (bord) en zet er een rasp op. Leg een opgevouwen theedoek onder de kom, zodat deze niet verschuift.
- Rasp de tomaten op de grove rasp (pas op je vingers). Laat het sap weglekker en doe het, samen met de velletjes, weg.
- Meng een snufje zout en een theelepel olijfolie erdoor.
- Hak de overgebleven tomaat in kleine stukjes, zodat het mengsel toch wat textuur krijgt en roer het door het tomatenmengsel.
- Haal de broodjes uit de oven als ze door en door knapperig zijn en laat ze afkoelen.
- Bedruppel elk stuk beschuit met wat olie, schep er wat van het tomatenmengsel op en verkruimel er een kwart van de kaas over.
- Bestrooi met een beetje oregano, druppel er een beetje olijfolie overheen en maal er wat peper over.
- Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Griekse bruschetta is misschien niet de juiste benaming maar daar lijkt dit wel op. Dakos is niet zo bekend en bruschetta kennen de meeste mensen toch wel.
Ik kwam dit recept tegen in een van mijn Griekse kookboeken (Griekse eilanden) en vond het er zo lekker uitzien dat ik niet anders kon dan het te maken. De ingrediënten zijn simpel en de bereidingswijze ook dus dit is voor iedereen goed te doen.
Voor de paximádia (scheepsbeschuit) kun je gewoon bruine bolletjes gebruiken die je doormidden snijd en in de oven laat drogen om knapperig te worden.
Dakos wordt op alle eilanden in de Egeïsche Zee gegeten.
Ik kwam dit recept tegen in een van mijn Griekse kookboeken (Griekse eilanden) en vond het er zo lekker uitzien dat ik niet anders kon dan het te maken. De ingrediënten zijn simpel en de bereidingswijze ook dus dit is voor iedereen goed te doen.
Voor de paximádia (scheepsbeschuit) kun je gewoon bruine bolletjes gebruiken die je doormidden snijd en in de oven laat drogen om knapperig te worden.
Dakos wordt op alle eilanden in de Egeïsche Zee gegeten.
Ingrediënten
- 2 bruine bolletjes
- 300 gram rijpe tomaten, plus 1 extra
- snufje zout
- olijfolie
- 100 gram feta
- een snuf gedroogde Griekse oregano
- versgemalen zwarte peper
- 300 gram rijpe tomaten, plus 1 extra
- snufje zout
- olijfolie
- 100 gram feta
- een snuf gedroogde Griekse oregano
- versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1473197
Homepage ID
2066044
Teller
1198
Bron
Kookboek de Griekse eilanden (in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid