Bereidingswijze
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus.
Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen.
Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen.
Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
10 1/2 eetl. whisky
2 eetl. mayonaise
1 eetl. ketchup
2 eetl. roomkaas naturel
1 theel. tabasco red peppersauce
310 gram mandarijnpartjes op lichte siroop (blik)
12 1/2 gram verse bieslook
100 gram ijsbergsla
250 gram Hollandse garnalen
2 eetl. mayonaise
1 eetl. ketchup
2 eetl. roomkaas naturel
1 theel. tabasco red peppersauce
310 gram mandarijnpartjes op lichte siroop (blik)
12 1/2 gram verse bieslook
100 gram ijsbergsla
250 gram Hollandse garnalen
Hulpmiddelen & keukengerei
4 stuks whiskyglazen
Leuke tips
Variatietip:
Liever een versie zonder alcohol?
Laat de whisky achterwege.
Vervang eventueel door 1.5 el water.
Serveertip:
Je kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren.
Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.
Serveertip:
Leuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje.
Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit.
Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege.
Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.
Serveertip:
Ook lekker: garnalencocktail op een crostini.
Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C.
Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Liever een versie zonder alcohol?
Laat de whisky achterwege.
Vervang eventueel door 1.5 el water.
Serveertip:
Je kunt de garnalencocktail ook in slablaadjes van een kropsla serveren.
Schep daar dan de garnalencocktail en de saus op.
Serveertip:
Leuk en lekker: serveer de garnalencocktail in een tomaatje.
Snijd het kopje van een tomaat en hol 'm met behulp van een lepel uit.
Laat de sla uit de garnalencocktail achterwege.
Vul de tomaten met het garnalenmengsel, besprenkel met de saus en garneer met de rest van de garnalen.
Serveertip:
Ook lekker: garnalencocktail op een crostini.
Rooster wat stukken stokbrood 8 min. onder de ovengrill op 200 °C.
Serveer de garnalencocktail op het brood en garneer met wat saus en bieslook.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m stap 1 twee dagen van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1470907
Homepage ID
3885
Teller
779
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid