Aardappelgratin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/06/2019 - 17:49
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes.
Leg de aardappelplakjes in lagen in de met boter ingevette ovenschaaltjes, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout.
Schenk de slagroom over de aardappelen.
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en bak de gratins in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar.
Verwijder de folie na 20 min.
Laat de gratins uit de oven 5 min. rusten voordat u ze serveert.
Afbeelding
Aardappelgratin
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 kg aardappelen, vastkokend, geschild
75 gram belegen kaas, geraspt
2 tenen knoflook, geperst
1/2 beker slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet
Leuke tips
Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden.
Warm de gratins afgedekt met aluminiumfolie 20 min. op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1470847
Homepage ID
3885
Teller
127
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid