Bonen-venkelsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/27/2019 - 14:08
Bereidingswijze
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes.
Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe.
Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing.
Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol.
Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen.
Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing.
Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.
Afbeelding
Bonen-venkelsalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
200 gram verse sperziebonen
200 gram verse peultjes
100 gram tuinerwten, diepvries
3 eetl. dijonnaise
1 eetl. witte wijnazijn
4 eetl. kraanwater
1 stuks venkelknol
2 eetl. maanzaad
Leuke tips
Bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Voeg de dressing en het maanzaad vlak voor het serveren toe.

Combinatietip:

Lekker bij zalm Wellington.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1470459
Homepage ID
3885
Teller
14
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Author Image
ikkes
Gelegenheid