Bereidingswijze
Neem de helft van de basilicumblaadjes en leg op elkaar, rol samen in de lengte op en snijd met een scherp mes in flinterdunne reepjes.
Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees van de schil en schaaf met een kaasschaaf in grillige plakken.
Schep in een kom de meloen om met het basilicum, de azijn en wat grofgemalen peper.
Laat de smaken minstens 15 min. intrekken.
Verhit in een heel klein pannetje een bodem olie.
Dompel de rest van de basilicumblaadjes met enkele tegelijk onder in de olie en frituur de blaadjes ca. 30 sec., tot ze glazig en krokant zijn.
Schep met een vork of een kleine schuimspaan de blaadjes uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.
Snijd de ham in repen en verdeel samen met de gemarineerde meloenkrullen over de borden.
Garneer de borden met het gefrituurde basilicum.
Snijd de meloen in vieren en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees van de schil en schaaf met een kaasschaaf in grillige plakken.
Schep in een kom de meloen om met het basilicum, de azijn en wat grofgemalen peper.
Laat de smaken minstens 15 min. intrekken.
Verhit in een heel klein pannetje een bodem olie.
Dompel de rest van de basilicumblaadjes met enkele tegelijk onder in de olie en frituur de blaadjes ca. 30 sec., tot ze glazig en krokant zijn.
Schep met een vork of een kleine schuimspaan de blaadjes uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken.
Snijd de ham in repen en verdeel samen met de gemarineerde meloenkrullen over de borden.
Garneer de borden met het gefrituurde basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
15 gram verse basilicum
1 stuks galiameloen (niet al te rijp, met stevig vruchtvlees)
1 eetl. appelciderazijn
150 ml traditionele olijfolie
200 gram parmaham
1 stuks galiameloen (niet al te rijp, met stevig vruchtvlees)
1 eetl. appelciderazijn
150 ml traditionele olijfolie
200 gram parmaham
Hulpmiddelen & keukengerei
kaasschaaf
keukenpapier
keukenpapier
Leuke tips
Tip:
De geschiktste hamsoorten zijn rauwe-hamfeuilletine (Aoste), Serranoham of Kempische ham.
De geschiktste hamsoorten zijn rauwe-hamfeuilletine (Aoste), Serranoham of Kempische ham.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1470403
Homepage ID
3885
Teller
17
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Gelegenheid