Appelrozen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/12/2019 - 11:29
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Halveer de appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 mm dik.
Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er 1 liter kokend water over.
Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.

Snijd het bladerdeeg in 10 repen van 24 x 4 cm.
Snijd de amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes (liefst 1 mm dik).

Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte.
Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs.
Bestrooi met de kaneel.

Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs.
Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen.
Vouw nu de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen.

Rol de reep deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 x 10 cm.
Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm.
De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed.
Maak zo nog 9 rozen.

Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Dek na 15 min. af met aluminiumfolie.
Laat iets afkoelen voor serveren.
Afbeelding
Appelrozen
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
2 stuks jazz-appels (of andere zoete appels)
2 eetl. citroensap
1 rol vers bladerdeeg
125 gram amandelspijs
2 theel. kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
oven

Leuke tips
Combinatietip:

Lekker met crème fraîche of vanille-ijs, maar dan is het niet meer lactosevrij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1469945
Homepage ID
3885
Teller
14
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid