Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng het zout met de bloem.
Pel de tenen knoflook.
Splits de eieren.
Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem.
Meng alles door elkaar.
De eidooiers worden niet gebruikt.
Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel.
Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel.
Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Bak de kip ca. 70 min. in de oven.
Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten.
Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.
Meng het zout met de bloem.
Pel de tenen knoflook.
Splits de eieren.
Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem.
Meng alles door elkaar.
De eidooiers worden niet gebruikt.
Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel.
Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel.
Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Bak de kip ca. 70 min. in de oven.
Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten.
Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
1 kilo grof zeezout
500 gram tarwebloem
5 tenen knoflook
2 stuks middelgrote eieren
350 ml koud water
1 stuks hele kip (ca. 1.2 kg)
20 gram koelverse Italiaanse kruidenmix
500 gram tarwebloem
5 tenen knoflook
2 stuks middelgrote eieren
350 ml koud water
1 stuks hele kip (ca. 1.2 kg)
20 gram koelverse Italiaanse kruidenmix
Leuke tips
Serveertip:
Lekker met roomzuurkool met appel.
Lekker met roomzuurkool met appel.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469925
Homepage ID
3885
Teller
7
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid