Gevulde roze eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/11/2019 - 20:34
Bereidingswijze
Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat ze schrikken en pel ze.
Leg de eieren in een bakje.

Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer.
Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan.
Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.

Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom.
Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in een spuitzak.

Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes.
Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee.
Afbeelding
Gevulde roze eieren
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
6 stuks middelgrote eieren
705 gram rode bietenschijven, zoetzuur in pot
50 ml rode wijnazijn
4 eetl. witte basterdsuiker
3 eetl. mayonaise
1 theel. vadouvan kruidenmix (potje 35 g)
5 gram verse platte peterselie
Leuke tips
Bewaartip:
Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren.
Neem na max. 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.
Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1469921
Homepage ID
3885
Teller
76
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid