Garnalencocktail

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/11/2019 - 11:48
Bereidingswijze
Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein.
De kleine blaadjes gebruik je niet.

Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.

Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan.
Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise.
Roer de kerrie erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.

Leg de blaadjes lof om en om op een schaal.
Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen.
Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn.
Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.
Afbeelding
Garnalencocktail
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediƫnten
2 stronken roodlof
2 stronken witlof
4 eetl. citroenmayonaise
1 eetl. ketchup
1 eetl. whisky
1 mespunt paprika Edelsuss
12 draadjes saffraan
1 eetl. water (heet)
1 mespunt curry madras (specerijenmengsel)
300 gram Hollandse garnalen
8 gram peterselie, vers
8 gram bieslook, vers
Leuke tips
Variatietip:
Je kunt roodlof ook vervangen door witlof.
Bewaartip:
Je kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken tot en met het verdelen van de garnalen over de sauzen.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469909
Homepage ID
3885
Teller
168
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid