Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.
Meng het zout met de bloem.
Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout.
Meng alles door elkaar.
De eidooier wordt niet gebruikt.
Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.
Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee.
Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui.
Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm.
Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar.
Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct.
De zoutkorst wordt niet gegeten.
Bekleed de bodem van de braadslee met bakpapier.
Meng het zout met de bloem.
Splits het ei en voeg het eiwit met het water toe aan het zout.
Meng alles door elkaar.
De eidooier wordt niet gebruikt.
Snijd de dille grof en snijd de ui in ringen.
Maak een laag van 1 cm dik, iets groter dan de zalmfilet, in de braadslee.
Leg de zalm erop, bestrooi met peper, dille en ui.
Verdeel de rest van het zoutmengsel gelijkmatig over de zalm.
Zorg dat de zalm helemaal bedekt is en dat de laag overal even dik is.
Zet de zalm in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. net gaar.
Neem de zalm uit de oven, breek de zoutkorst met een mes open en serveer direct.
De zoutkorst wordt niet gegeten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
500 gram grof zeezout
250 gram tarwebloem
1 stuks middelgroot ei
125 ml kraanwater
8 gram dille, vers
1 stuks rode ui
600 gram zalmfilets, vers
250 gram tarwebloem
1 stuks middelgroot ei
125 ml kraanwater
8 gram dille, vers
1 stuks rode ui
600 gram zalmfilets, vers
Leuke tips
Combinatietip:
Lekker met gekookte krieltjes en wortelsalade met honing en sinaasappel.
Lekker met gekookte krieltjes en wortelsalade met honing en sinaasappel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1469907
Homepage ID
3885
Teller
19
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid