Bereidingswijze
Meng de bloem, gist en het zout in een kom.
Voeg de olie en het water toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Dek af met een vochtige, schone theedoek.
Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Snijd elke tomaat in 5 plakken.
Verdeel het deeg in 20 balletjes.
Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij.
Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas.
Bak de pizza's in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Neem de pizza's uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
Beleg 10 pizza's met de salami en de rest met de gerookte zalm.
Garneer met de rucola.
Voeg de olie en het water toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Dek af met een vochtige, schone theedoek.
Laat op een warme, tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Snijd elke tomaat in 5 plakken.
Verdeel het deeg in 20 balletjes.
Rol elk balletje met de deegroller uit tot een rondje van Ø 8 cm en leg op met bakpapier beklede bakplaten.
Bestrijk de deegrondjes met de pesto maar laat de randjes vrij.
Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met de kaas.
Bak de pizza's in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
Neem de pizza's uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
Beleg 10 pizza's met de salami en de rest met de gerookte zalm.
Garneer met de rucola.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
.
Ingrediënten
200 gram tarwebloem
1/2 zakje gedroogde gist
1 mespunt zout
1 eetl. extra vierge olijfolie
125 ml water, lauwwarm
4 stuks trostomaten
3 eetl. groene pesto
75 gram gemalen belegen kaas 50+
100 gram salami (ca. 10 plakjes)
100 gram gerookte zalm
40 gram rucola
1/2 zakje gedroogde gist
1 mespunt zout
1 eetl. extra vierge olijfolie
125 ml water, lauwwarm
4 stuks trostomaten
3 eetl. groene pesto
75 gram gemalen belegen kaas 50+
100 gram salami (ca. 10 plakjes)
100 gram gerookte zalm
40 gram rucola
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1469903
Homepage ID
3885
Teller
17
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid