Grand entree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/27/2019 - 18:43
Bereidingswijze
Zalmtartaar met wafelkruimels
Snijd de gerookte zalm en ui in fijne blokjes.
Voeg peper naar smaak toe.
Voeg citroensap en olijfolie toe.
Hak de wafel fijn tot kruim en rooster deze in een koekenpan tot deze krokant is.
Maak van de zalmtartaar een mooie bol en garneer met het kruim van de wafel en een takje dille.
Leg het geheel op de lepel.

Meloen met crackers van Serranoham
Leg de plakjes Serranoham strak (zonder kreukels) en los van elkaar op een vel bakpapier.
Laat voldoende tussenruimte tussen de plakjes en leg er een tweede vel bakpapier op.
Druk het lichtjes aan.
Laat de plakjes ham nu in de oven drogen tot ze krokant en goudbruin zijn bij een lage temperatuur van 110°C.
Snijd de meloen in kleine vierkantjes.
Steek de afgekoelde stukjes serranoham in de blokjes meloen op de lepel en garneer met peterselie.

Carpaccio met mayonaise
Plaats twee plakjes carpaccio op een lepel.
Garneer met mayonaise, kaas, pijnboompitten en twee blaadjes rucola.

Garnalencocktailcrème
Meng 40 gram garnalen met roomkaas, paprikapoeder, ketchup en whiskycocktailsaus.
Maak hier een mooie bol van en plaats dit met een blaadje veldsla op de lepel.
Garneer met de overige garnalen en dille.
Afbeelding
Grand entree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
/
Ingrediënten
50 gram gerookte zalm
10 gram ui
50 gram mini eierwafels
1 theel. citroensap
1 eetl. olijfolie
1 takje dille
1 snufje peper
1/4 stuks meloen
2 plakjes Serranoham
1 takje peterselie
8 plakken rundercarpaccio, geraspte kaas en pijnboompitten
1 eetl. mayonaise
8 blaadjes rucola
50 gram Hollandse garnalen
8 blaadjes veldsla
1 eetl. roomkaas
1 eetl. ketchup
1 theel. paprikapoeder
1 theel. whiskeycocktailsaus
1 takje dille
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469519
Homepage ID
3885
Teller
112
Bron
Emte
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid