Bereidingswijze
1. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en zet weg.
2. Was, droog en knip de bieslook en de dille. Houd voor de garnering een paar plukjes dille achter.
3. Meng in een kom de ricotta met de tuinkruiden en het citroensap. Bestrooi met een beetje zout en peper.
4. Klop de gekoelde slagroom met de mixer.
5. Schep de ricotta voorzichtig door de room. Voeg zo nodig zout en peper toe.
6. AFWERKING: Vul de glaasjes met afwisselend laagje ricottaroom en reepjes gerookte zalm. Garneer met de achtergehouden dille.
2. Was, droog en knip de bieslook en de dille. Houd voor de garnering een paar plukjes dille achter.
3. Meng in een kom de ricotta met de tuinkruiden en het citroensap. Bestrooi met een beetje zout en peper.
4. Klop de gekoelde slagroom met de mixer.
5. Schep de ricotta voorzichtig door de room. Voeg zo nodig zout en peper toe.
6. AFWERKING: Vul de glaasjes met afwisselend laagje ricottaroom en reepjes gerookte zalm. Garneer met de achtergehouden dille.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze eenvoudig en snel te bereiden glaasje zalm met romige mousse zijn de perfecte start van een bijzonder dinertje.
Ingrediƫnten
1 royale plak gerookte zalm
10 sprieten bieslook
dille
het sap van 1/2 citroen
zout en peper
15 cl slagroom vers
3 eetlepels ricotta
10 sprieten bieslook
dille
het sap van 1/2 citroen
zout en peper
15 cl slagroom vers
3 eetlepels ricotta
Hulpmiddelen & keukengerei
Mooie glasen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469469
Homepage ID
928843
Teller
260
Bron
Atlas
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid