Tartaar van tonijn met citroen en kokos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/26/2019 - 15:48
Bereidingswijze
1 Verwijder het vel en eventueel graatjes uit de tonijn, snijd stukjes en doe ze in een kom.
2 Pers de limoen uit en giet het sap over de tonijn. Voeg de kokosmelk, de olie, de cayennepeper, zout en peper toe. Schep om en zet 1 uur koel weg.
3 Dompel de tomaten 1 minuut in kokend heet water, laat ze schrikken en schil ze. Snijd kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd blokjes.
4 Snijd het vlees van de halve avocado in blokjes. Was de korianderblaadjes, dep ze droog en hak ze grof.
5 Voeg de tomaat, de avocado, de koriander en de geraspte kokos bij de tonijntartaar. Schep alles voorzichtig om.
AFWERKING
6 Schep vlak voor het serveren 1 eetl van het mengsel in een kroepoekchip. Serveer de chips op een mooie schaal. Dien onmiddellijk op.



Afbeelding
Tartaar van tonijn met citroen en kokos
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Tahitiaanse tonijntartaar is pittig door de toevoeging van limoen en piment, maar mild door het gebruik van kokosmelk en tomaten.  Presenteer deze verrassende smaakmaker op kroepoekchips als een feestelijk hapje.
Ingrediënten
250 gr rauwe tonijn
1 limoen
2 eetl kokosmelk
1 eetl zonnebloemolie
1 mespuntje cayennepeper
zout en peper
2 middelgrote tomaten
1/2 avocado
5 takjes verse koriander
40 gr geraspte kokos
12 kroepoekchips

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469465
Homepage ID
928843
Teller
64
Bron
Atlas
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianneoud
Gelegenheid