Bavarois van sardine en zongedroogde tomaatjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/26/2019 - 15:08
Bereidingswijze
Bekleed de schaaltjes met huishoudfolie. Snijd 4 zongedroogde tomaten in reepjes en zet ze rechtop tegen de wand van de eenpersoonsschaaltjes.

Week de blaadjes galantine in koud water. Laat de sardines uitlekken. Verwijder de graten en het vet. Snijd de twee resterende zontomaten in blokjes.

Pureer de sardines in de keukenmachine of prak ze met een vork, Verwarm 4 eetlepels room. Knijp de blaadjes galantine uit en laat ze oplossen in de room.

Klop in een goed gekoelde kom de slagroom stijf. Voeg de gelatine, de tomatenstukjes, de sardines, zout en peper toe. Roer alles voorzichtig glad.

AFWERKING
VERDEEL HET ROOMMENGSEL OVER DE SCHAALTJES: ZORG DAT DE TOMATENREEPJES RECHTOP LANGS DE WAND BLIJVEN STAAN. ZET DE SCHAALTJES BAVAROIS 2 TOT 3 UUR IN DE KOELKAST OM OP TE STIIJVEN.

STORT DE BAVAROISE KORT VOOR HET OPDIENEN OP KLEINE BORDJES EN VERWIJDER HET HUISHOUDFOLIE. SCHENK EEN STRAALTJE OLIE OM DE BAVAROIS EN GARNEER MET EEN PAAR SPRIETEN BIESLOOK.
Afbeelding
Bavarois van sardine en zongedroogde tomaatjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met deze luchtige bavarois van sardineroom en zongedroogde tomaten zet u een chique voorgerecht op tafel.
Ingrediƫnten
6 gedroogde of gekonfijte tomaten
3 blaadjes galantine
1 blikje sardines op olie
20 cl verse slagroom
gekruid zout, peper
bieslook
olie

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1469455
Homepage ID
928843
Teller
74
Bron
Atlas
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marianneoud
Gelegenheid