Bereidingswijze
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
Schil de verschillende kleuren peen en schaaf er met behulp van een dunschiller of een schaaf mooie linten van.
Kruid de biefstukken met zout en peper.
Verwarm de olijfolie in een anti-kleefpan en bak de biefstukken 3 minuten per kant.
Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de chorizo in dunne plakjes, bak ze uit in de pan waarin zojuist de biefstukken zijn gebakken en smoor dan de geschaafde peen in de vrijgekomen olie.
Kruid met zout en peper.
Frituur de aardappelsterren mooi goudbruin in de hete olie, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en kruid met zout en de fijngesneden peterselie.
Dresseer de gesmoorde peen met de chorizo op het bord.
Trancheer de biefstuk, leg naast de gesmoorde peen en leg er de aardappelsterren bij.
Lepel er ten slotte nog wat chorizo-olie overheen.
Schil de verschillende kleuren peen en schaaf er met behulp van een dunschiller of een schaaf mooie linten van.
Kruid de biefstukken met zout en peper.
Verwarm de olijfolie in een anti-kleefpan en bak de biefstukken 3 minuten per kant.
Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de chorizo in dunne plakjes, bak ze uit in de pan waarin zojuist de biefstukken zijn gebakken en smoor dan de geschaafde peen in de vrijgekomen olie.
Kruid met zout en peper.
Frituur de aardappelsterren mooi goudbruin in de hete olie, laat uitlekken op een stukje keukenpapier en kruid met zout en de fijngesneden peterselie.
Dresseer de gesmoorde peen met de chorizo op het bord.
Trancheer de biefstuk, leg naast de gesmoorde peen en leg er de aardappelsterren bij.
Lepel er ten slotte nog wat chorizo-olie overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
/
Ingrediënten
4 stuks biefstuk
2 eetl. olijfolie
100 gram chorizo
600 gram winterpeenmix
600 gram aardappelsterren
4 takjes verse peterselie (fijngesneden)
1 snufje peper, versgemalen
1 snufje zout
2 eetl. olijfolie
100 gram chorizo
600 gram winterpeenmix
600 gram aardappelsterren
4 takjes verse peterselie (fijngesneden)
1 snufje peper, versgemalen
1 snufje zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1468951
Homepage ID
3885
Teller
28
Bron
Emte
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid