Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C en bak de minibroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Steek met behulp van een steker de schnitzels uit in de vorm van bijvoorbeeld een kerstster of een kerstboom.
De afsnijdsels die je overhoudt, kun je altijd fijnsnijden en later opbakken in een andere bereiding.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak de schnitzels om en om mooi goudbruin.
Neem uit de pan en laat uitlekken.
Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de augurk in even grote blokjes.
Leg de gebakken schnitzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de gesneden tomaat, de augurk, de rode ui en de geraspte kaas.
Laat 5 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de peterselie en de grove mosterd en kruid eventueel met zout en peper.
Snijd de gebakken broodjes doormidden, lepel er wat mosterdsaus op en leg er de gegratineerde schnitzel op.
Druppel er eventueel nog wat saus op en dek af met het broodkapje.
Steek met behulp van een steker de schnitzels uit in de vorm van bijvoorbeeld een kerstster of een kerstboom.
De afsnijdsels die je overhoudt, kun je altijd fijnsnijden en later opbakken in een andere bereiding.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-kleefpan en bak de schnitzels om en om mooi goudbruin.
Neem uit de pan en laat uitlekken.
Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de augurk in even grote blokjes.
Leg de gebakken schnitzels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de gesneden tomaat, de augurk, de rode ui en de geraspte kaas.
Laat 5 minuten gratineren in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de peterselie en de grove mosterd en kruid eventueel met zout en peper.
Snijd de gebakken broodjes doormidden, lepel er wat mosterdsaus op en leg er de gegratineerde schnitzel op.
Druppel er eventueel nog wat saus op en dek af met het broodkapje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
/
Ingrediënten
2 stuks varkensschnitzels
1 scheutje scheutje zonnebloemolie
4 stuks minibroodjes
0.5 stuks rode ui
1 stuks tomaat
2 stuks augurken
2 eetl. Griekse yoghurt
1 eetl. grove mosterd
4 takjes verse peterselie, fijngesneden
2 eetl. kaas, geraspte
1 scheutje scheutje zonnebloemolie
4 stuks minibroodjes
0.5 stuks rode ui
1 stuks tomaat
2 stuks augurken
2 eetl. Griekse yoghurt
1 eetl. grove mosterd
4 takjes verse peterselie, fijngesneden
2 eetl. kaas, geraspte
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1468937
Homepage ID
3885
Teller
30
Bron
Emte
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid