Kerstboombrood met kaas en kruidenboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/10/2019 - 13:04
Bereidingswijze
Meng de broodmix met de helft van de kruidenboter en de melk en kneed tot een stevig deeg.
Leg het deeg in een kom en dek af met een theedoek.
Laat circa 10 minuten rijzen op een warme plaats.
Verdeel het deeg vervolgens in 32 porties en rol tot kleine bolletjes.
Leg de broodbolletjes op de bakplaat losjes tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom.
Leg een theedoek over het deeg en laat nog circa 30 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
Bak het brood circa 15 minuten in de oven.
Neem uit de oven en bestrijk met de rest van de kruidenboter.
Bestrooi met de geraspte kaas en bak het brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Bestrooi het brood rijkelijk met groene kruiden en eventueel nog wat extra kaas.
Afbeelding
Kerstboombrood met kaas en kruidenboter
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
/
Ingrediënten
500 gr. witbroodmix
100 gr. kruidenboter, gesmolten
250 ml melk
100 gr. oude kaas, geraspt
groene kruiden, fijngehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Bereidingstip:
Leg de bolletjes niet te dicht tegen elkaar, ze rijzen nog.
Variatietip:
Varieer naast kaas en kruidenboter ook eens met diverse andere smaakcombinaties:
Rode pesto, mozzarella en basilicum
Chorizo en tomaat
Geitenkaas en walnoten
Appel, banaan en kaneel
Hazelnootpasta, pecannoten en rozijnen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1468807
Homepage ID
3885
Teller
15
Bron
Emte
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid