**DIVERSE RICOTTAPANNENKOEKEN**

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/08/2019 - 16:41
Bereidingswijze
1.Splits de eieren.
2.Klop de ricotta los met de melkl en de
eierdooiers.
3.Meng de bloem met het pakje bakpoeder en het
zout en klop dit door het beslag.
4.Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door
het beslag.
5.Smelt wat boter in de koekenpan op middelhoog vuur.
Schep per pannenkoek 1 lepel beslag in de pan en bak
de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
6.Serveer met Ahornsiroop,vers fruit en vanille-ijs !
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ricotta is een Italiaanse roomkaas die bij voorkeur
zo vers mogelijk moet zijn. Italianen eten vaak
ricoota die op de dag zelf is gemaakt. Ricotta is met
zijn zachte, beetje korrelige textuur en frisse, zachte smaak
perfect voor deze heerlijke pannenkoekjes !
Ingrediƫnten
+Basisrecept voor 8 pannenkoeken+
=3 Scharreleieren.
=250 Ricotta
=150 ml. halfvolle melk.
=175 Gram bloem.
=1 tl. bakpoeder.
=Mespunt zout.
=Boter om te bakken.
=Ahornsiroop,vers fruit en vanille-ijs,
om te serveren.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote Kom+
KOEKENPAN+
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1468749
Homepage ID
1207772
Teller
24
Bron
Leila Lindholm*
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harry_bijl
Gelegenheid