Bereidingswijze
Voorbereiden:
Dep de biefstukjes met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat peper.
Halveer de witlofstruikjes in de lengte, snijd de harde kern weg en snijd de struikjes in luciferdunne reepjes.
Bereiden:
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de biefstukjes 2-3 min. per kant.
Smelt intussen in een ander koekepannetje de rest van de boter en roerbak de reepjes lof met de tijm ca. 2 min.
Leg een nestje van lof op 4 warme borden en leg de biefstukken erop.
Houd ze warm.
Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng het aan de kook.
Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe.
Roer de maizena met 2 eetlepels water glad en bind de saus met dit papje.
Leg de biefstukken op 4 borden,schep wat saus erbij en geef de rest van de saus apart.
Dep de biefstukjes met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat peper.
Halveer de witlofstruikjes in de lengte, snijd de harde kern weg en snijd de struikjes in luciferdunne reepjes.
Bereiden:
Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de biefstukjes 2-3 min. per kant.
Smelt intussen in een ander koekepannetje de rest van de boter en roerbak de reepjes lof met de tijm ca. 2 min.
Leg een nestje van lof op 4 warme borden en leg de biefstukken erop.
Houd ze warm.
Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng het aan de kook.
Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe.
Roer de maizena met 2 eetlepels water glad en bind de saus met dit papje.
Leg de biefstukken op 4 borden,schep wat saus erbij en geef de rest van de saus apart.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
/
Ingrediƫnten
4 stuks reebiefstukjes
1 snufje peper
1 stuks witlof (groot) of 2 kleine struikjes
35 gr. boter
1 theel. tijm, vers
1 dl wildfond
1 dl slagroom
1 eetl. mosterd
1 snufje zout
2 theel. maizena
1 snufje peper
1 stuks witlof (groot) of 2 kleine struikjes
35 gr. boter
1 theel. tijm, vers
1 dl wildfond
1 dl slagroom
1 eetl. mosterd
1 snufje zout
2 theel. maizena
Leuke tips
Wijntip: Pinot Noir
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1468683
Homepage ID
3885
Teller
46
Bron
Blad Menu
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid