Bereidingswijze
Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren)
Verwarm de oven voor op 180 C.
Breek de tenen los van de knoflookbollen, maar pel ze niet.
Leg de tenen op een hoopje op een flink stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de knoflook met olie, bestrooi ze met peper en zout en leg de takjes tijm er tussen.
Vouw de uiteinden van de folie naar elkaar toe en druk de openingen dicht.
Laat de knoflook in het midden van de oven in ca. 45 min. garen.
Rol om elk biefstukje een plakje ontbijtspek en bind het vast met keukentouw.
Breng de wijn aan de kook en laat hem tot de helft inkoken.
Voeg de runderfond toe en laat het mengsel 1/3 deel inkoken, zet het vuur uit.
Laat de basilicum blaadjes er ca. 20 min. in trekken.
Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden:
Schil de pastinaak en snij in plakjes.
Kook de plakjes in ca. 10 min. gaar, giet ze af en breng op smaak met zout en peper en een klontje boter.
Kook in 5-8 min.de aspergetips net gaar.
Giet ze af en breng op smaak met zout en peper.
Verhit 50 gr. boter en bak hierin de biefstukjes ca. 5 min. rose.
Verwarm de basilicum-jus en bind deze indien nodig heel licht met wat aardappelmeel.
Verdeel de groenten over de borden en leg de biefstukjes erop.
Verdeel de knoflooktenen over de biefstukjes en schep er wat jus over.
Garneer met verse basilicum blaadjes.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Breek de tenen los van de knoflookbollen, maar pel ze niet.
Leg de tenen op een hoopje op een flink stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de knoflook met olie, bestrooi ze met peper en zout en leg de takjes tijm er tussen.
Vouw de uiteinden van de folie naar elkaar toe en druk de openingen dicht.
Laat de knoflook in het midden van de oven in ca. 45 min. garen.
Rol om elk biefstukje een plakje ontbijtspek en bind het vast met keukentouw.
Breng de wijn aan de kook en laat hem tot de helft inkoken.
Voeg de runderfond toe en laat het mengsel 1/3 deel inkoken, zet het vuur uit.
Laat de basilicum blaadjes er ca. 20 min. in trekken.
Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
Bereiden:
Schil de pastinaak en snij in plakjes.
Kook de plakjes in ca. 10 min. gaar, giet ze af en breng op smaak met zout en peper en een klontje boter.
Kook in 5-8 min.de aspergetips net gaar.
Giet ze af en breng op smaak met zout en peper.
Verhit 50 gr. boter en bak hierin de biefstukjes ca. 5 min. rose.
Verwarm de basilicum-jus en bind deze indien nodig heel licht met wat aardappelmeel.
Verdeel de groenten over de borden en leg de biefstukjes erop.
Verdeel de knoflooktenen over de biefstukjes en schep er wat jus over.
Garneer met verse basilicum blaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De verse basilicum die even mee trekt, geeft een heel subtiele extra smaak aan de jus in dit gerecht.
Ingrediƫnten
2 bollen knoflook
1 scheut olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
4 takjes tijm
8 stuks biefstukjes, a 80-100 gr.
8 plakjes mager ontbijtspek
2 dl rode wijn
4 dl runderfond
4 takjes verse basilicum, plus extra voor de garnering
1 stuks pastinaak, of winterwortel
75 gr. boter, om in te bakken
400 gr. groene aspergestips
1 snufje aardappelmeel
1 scheut olijfolie
1 snufje zout
1 snufje peper
4 takjes tijm
8 stuks biefstukjes, a 80-100 gr.
8 plakjes mager ontbijtspek
2 dl rode wijn
4 dl runderfond
4 takjes verse basilicum, plus extra voor de garnering
1 stuks pastinaak, of winterwortel
75 gr. boter, om in te bakken
400 gr. groene aspergestips
1 snufje aardappelmeel
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie
keukentouw
keukentouw
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1468381
Homepage ID
3885
Teller
28
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid