Bereidingswijze
Wrijf in een vijzel de helft van de tijm en roer er 3 eetl. olijfolie door.
Bestrijk de coquilles en pancetta hiermee voor je de coquilles in een plakje pancetta rolt.
Zet dat vast met een takje rozemarijn (steek hiervoor de coquille eerst door met een prikker) of een cocktailprikker en zet de coquilles in de koelkast.
Verhit een anti-aanbak pan (je heb geen olie nodig).
Bak daarin de coquilles aan iedere kant tot de pancetta mooi knapperig is, niet langer dan 2 min. de coquilles moeten dan precies goed zijn.
Draai de coquilles om en bak ze aan de andere kant.
Bestrooi de coquilles vlak voor ze klaar zijn met de rest van de tijm, die is binnen 20 sec. knapperig.
Neem de coquilles en tijm uit de pan eb verdeel ze over de borden.
Laat de pan iets afkoelen, knijp de citroenen erboven uit, doe er enkele eetl. olijfolie bij.
Roer het aanbaksel van de bodem los en schenk deze warme dressing over je coquilles.
Bestrijk de coquilles en pancetta hiermee voor je de coquilles in een plakje pancetta rolt.
Zet dat vast met een takje rozemarijn (steek hiervoor de coquille eerst door met een prikker) of een cocktailprikker en zet de coquilles in de koelkast.
Verhit een anti-aanbak pan (je heb geen olie nodig).
Bak daarin de coquilles aan iedere kant tot de pancetta mooi knapperig is, niet langer dan 2 min. de coquilles moeten dan precies goed zijn.
Draai de coquilles om en bak ze aan de andere kant.
Bestrooi de coquilles vlak voor ze klaar zijn met de rest van de tijm, die is binnen 20 sec. knapperig.
Neem de coquilles en tijm uit de pan eb verdeel ze over de borden.
Laat de pan iets afkoelen, knijp de citroenen erboven uit, doe er enkele eetl. olijfolie bij.
Roer het aanbaksel van de bodem los en schenk deze warme dressing over je coquilles.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
?
Ingrediƫnten
0.5 handje verse (citroen) tijm, blaadjes afgeplukt
1 scheutje extra vierge olijfolie
12 stuks coquilles (Sint Jacobsschelpen
12 plakjes pancetta, of gerookt spek
12 stuks rozemarijnspiesjes, of cocktailprikkers
2 stuks citroenen, uitgeperst
1 scheutje extra vierge olijfolie
12 stuks coquilles (Sint Jacobsschelpen
12 plakjes pancetta, of gerookt spek
12 stuks rozemarijnspiesjes, of cocktailprikkers
2 stuks citroenen, uitgeperst
Hulpmiddelen & keukengerei
vijzel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1468345
Homepage ID
3885
Teller
167
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid