Dragonsalade met druiven en geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/26/2019 - 16:56
Bereidingswijze
Allereerst doe je de dunne sjalotringen met de azijn in een schaal zodat de bosui onder staat.
Als de sjalotringen mooi dun zijn hebben ze voor het gewenste effect niet meer dan 10 - 15 min. in de azijn nodig.
Ze zullen dan op knapperige geconserveerde uien lijken.
Houd alle ingrediƫnten in de koelkast tot de gasten aan tafel zitten.
Trek een fles kurkdroge witte wijn voor ze open en ga aan de slag.
Gooi de dragonblaadjes in een kom, voeg de druiven en sjalotjes toe met niet meer dan 5 el. van hun azijn en de olijfolie.
Schep alles om, proef en voeg zout en peper toe indien nodig.
Wees voorzichtig met zout want de kaas is al behoorlijk zout.
Verdeel de salade over 4 borden.
Rasp of kruimel de kaas erover en druppel er de overgebleven dressing over.
Afbeelding
Dragonsalade met druiven en geitenkaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk licht en fris begin van een avond lang genieten.
Ingrediƫnten
2 stuks banaansjalotjes, of 6 gewone sjalotjes, gepeld en in dunne ringen
1 scheut (champagne) azijn, of witte wijnazijn of scherryazijn
4 handenvol verse dragon, blaadjes afgeplukt
1 trosje rode druiven zonder pit
6 eetl. extra, vierge olijfolie
1 snufje zeezout
1 snufje zwarte peper, vers gemalen
200 gr. geitenkaas, of harde, gezouten ricotta
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1468343
Homepage ID
3885
Teller
164
Bron
Tip culinair.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid