Bereidingswijze
Voorbereiden: (Kan 1 dag van tevoren)
Verwarm de olie in een steelpan tot de olie begint te geuren.
Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook, 1 theel. citroenrasp, zout en peper toe.
Schep de venkel en noten erdoor en laat ze ca. 1 uur marineren.
Leg de slabladeren tussen vochtig keukenpapier zodat ze lekker knapperig worden.
Bereiden:
Zeef de venkel en vang de marinade op.
Klop de basamicoazijn met de cmarinade tot een dressing.
Schep de venkel, noten, rucola, druiven, roquefort en de dressing door elkaar.
Verdeel de slabladeren over 6 bordjes, vul ze met de salade en bestrooi met de tuinkers.
Lekker met versgebakken focacia, in mooie puntjes gesneden.
Verwarm de olie in een steelpan tot de olie begint te geuren.
Haal de pan van het vuur en voeg de knoflook, 1 theel. citroenrasp, zout en peper toe.
Schep de venkel en noten erdoor en laat ze ca. 1 uur marineren.
Leg de slabladeren tussen vochtig keukenpapier zodat ze lekker knapperig worden.
Bereiden:
Zeef de venkel en vang de marinade op.
Klop de basamicoazijn met de cmarinade tot een dressing.
Schep de venkel, noten, rucola, druiven, roquefort en de dressing door elkaar.
Verdeel de slabladeren over 6 bordjes, vul ze met de salade en bestrooi met de tuinkers.
Lekker met versgebakken focacia, in mooie puntjes gesneden.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade is lekker fris en prachtig van kleur.
Ingrediƫnten
4 eetl. olijfolie
4 eetl. notenolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 stuks citroen, schil geraspt
1 snufje zout
(rode) peperkorrels, vers gemalen
300 gr. venkel, dun geschaafd
40 gr. walnoten, gepeld, grof gehakt
1 eetl. basamicoazijn
75 gr. rucola, grof gesneden
300 gr. blauwe druiven, gehalveerd, ontpit
150 gr. roquefort, in blokjes
6 bladeren radicchio, groot
0.5 bakje tuinkers, blaadjes los gesneden
4 eetl. notenolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 stuks citroen, schil geraspt
1 snufje zout
(rode) peperkorrels, vers gemalen
300 gr. venkel, dun geschaafd
40 gr. walnoten, gepeld, grof gehakt
1 eetl. basamicoazijn
75 gr. rucola, grof gesneden
300 gr. blauwe druiven, gehalveerd, ontpit
150 gr. roquefort, in blokjes
6 bladeren radicchio, groot
0.5 bakje tuinkers, blaadjes los gesneden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1468229
Homepage ID
3885
Teller
25
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid