Bereidingswijze
Voorbereiden: (Kan 1 dag van tevoren)
Verwarm de oven voor op 170 C.
Steek met de uitsteekvorm rondjes uit de maistortilla en druk ze in de muffinvorm.
Bak ze in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
Bewaar de tortillabakjes in een goed afgesloten trommel tot gebruik.
Bereiden:
Kook de aspergetips ca. 3 min. in ruim koken water met zout.
Laat ze uitlekken.
Bestrijk de tortillabakjes met tapenade en leg de asperges erop.
Garneer de amuses met een kaasflinter en wat reepjes gedroogde tomaat.
Verwarm de oven voor op 170 C.
Steek met de uitsteekvorm rondjes uit de maistortilla en druk ze in de muffinvorm.
Bak ze in het midden van de oven in ca. 8 min. krokant.
Bewaar de tortillabakjes in een goed afgesloten trommel tot gebruik.
Bereiden:
Kook de aspergetips ca. 3 min. in ruim koken water met zout.
Laat ze uitlekken.
Bestrijk de tortillabakjes met tapenade en leg de asperges erop.
Garneer de amuses met een kaasflinter en wat reepjes gedroogde tomaat.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De krokante tortillabakjes zijn ook een prima onderlegger voor andere hapjes.
Ingrediƫnten
2 stuks maistortilla's
18 stuks puntasperges
1 snufje zout
3 eetl. tomatentapenade (van gedroogde tomaten)
6 flinters oude kaas
4 stuks gedroogde tomaten op olie, in reepjes
18 stuks puntasperges
1 snufje zout
3 eetl. tomatentapenade (van gedroogde tomaten)
6 flinters oude kaas
4 stuks gedroogde tomaten op olie, in reepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde koekjesvorm
muffinvorm met 6 holtes
muffinvorm met 6 holtes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1468227
Homepage ID
3885
Teller
97
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid