Bereidingswijze
Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren):
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bestrijk de sneetjes brood dun met de gesmolten boter en bestrooi met de kaas.
Druk in elke holte van de muffinvorm een sneetje brood, zodat een bakje ontstaat.
Bak de bakjes in het midden van de oven in 12-15 min. goudbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.
Verhit de rest van de boter en bak het sjalotje ca. 3 min. zachtjes.
Voeg de paddestoelen toe en bak deze op hoog vuur tot al het vocht is verdampt.
Schep het kerriepoeder en de bloem erdoor en bak deze ca. 1 min. mee.
Schenk de fond en de slagroom erbij en roer tot het vocht met de bloem begint te binden.
Breng op smaak met zout en peper en laat alles ca. 5 min. zachtjes koken.
Zet het tot gebruik koel weg.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 C.
Zet de broodbakjes ca. 5 min. in het midden van de oven.
Verwarm de ragout zachtjes en roer de garnalen en peterselie erdoor.
Leg de bakjes op voorverwarmde borden, schep de ragout erin en garneer met peterselie.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bestrijk de sneetjes brood dun met de gesmolten boter en bestrooi met de kaas.
Druk in elke holte van de muffinvorm een sneetje brood, zodat een bakje ontstaat.
Bak de bakjes in het midden van de oven in 12-15 min. goudbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.
Verhit de rest van de boter en bak het sjalotje ca. 3 min. zachtjes.
Voeg de paddestoelen toe en bak deze op hoog vuur tot al het vocht is verdampt.
Schep het kerriepoeder en de bloem erdoor en bak deze ca. 1 min. mee.
Schenk de fond en de slagroom erbij en roer tot het vocht met de bloem begint te binden.
Breng op smaak met zout en peper en laat alles ca. 5 min. zachtjes koken.
Zet het tot gebruik koel weg.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 C.
Zet de broodbakjes ca. 5 min. in het midden van de oven.
Verwarm de ragout zachtjes en roer de garnalen en peterselie erdoor.
Leg de bakjes op voorverwarmde borden, schep de ragout erin en garneer met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk tussengerechtje met een subtiel kerriearoma.
Ingrediƫnten
8 sneetjes wit brood, oud, ontkorst
70 gr. boter, gesmolten
1 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt
1 stuks sjalotje, gesnipperd
200 gr. gemengde paddestoelen (bijv. champignons, cantharellen, oesterzwammen, shi i take) in stukken
1 theel. milde kerriepoeder
50 gr. bloem
2 dl visfond
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper
125 gr. rose garnalen
3 eetl. peterselie, fijngesneden
70 gr. boter, gesmolten
1 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt
1 stuks sjalotje, gesnipperd
200 gr. gemengde paddestoelen (bijv. champignons, cantharellen, oesterzwammen, shi i take) in stukken
1 theel. milde kerriepoeder
50 gr. bloem
2 dl visfond
2 dl slagroom
1 snufje zout
1 snufje peper
125 gr. rose garnalen
3 eetl. peterselie, fijngesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm met grote holtes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1468225
Homepage ID
3885
Teller
296
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid