Bereidingswijze
Voorbereiden (kan 1.5 dag van tevoren, begin 24 uur van tevoren)
Meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak.
Leg de drooggedepte rosbief erin, sluit goed af en rol deze goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast.
Rol de zak regelmatig om.
Bak in de boter in een steelpan het sjalotje 3 min. zachtjes.
Voeg de port toe en laat het ca. 1 min koken.
Voeg de fond toe en laat de saus ca. 20 min. tot de helft inkoken.
Voeg de room toe, kook nog ca. 5 min. zachtjes door en breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus en zet tot gebruik weg in de koelkast.
Bereiden:
Haal de rosbief ca. 2 uur van tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 185 C.
Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper.
Verhit 3 eetl. van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin.
Leg de rosbief in een ingevette braadslee en bak hem in de oven 20 -25 min rosé.
Neem de rosbief uit de oven en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 min. rusten.
Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken.
Klop de blokjes boter krachtig door de saus.
Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus.
Meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak.
Leg de drooggedepte rosbief erin, sluit goed af en rol deze goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast.
Rol de zak regelmatig om.
Bak in de boter in een steelpan het sjalotje 3 min. zachtjes.
Voeg de port toe en laat het ca. 1 min koken.
Voeg de fond toe en laat de saus ca. 20 min. tot de helft inkoken.
Voeg de room toe, kook nog ca. 5 min. zachtjes door en breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus en zet tot gebruik weg in de koelkast.
Bereiden:
Haal de rosbief ca. 2 uur van tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 185 C.
Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper.
Verhit 3 eetl. van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin.
Leg de rosbief in een ingevette braadslee en bak hem in de oven 20 -25 min rosé.
Neem de rosbief uit de oven en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 min. rusten.
Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken.
Klop de blokjes boter krachtig door de saus.
Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De marinade geef het vlees een zachte structuur en een geweldig aroma. Laat de marinade ruime tijd intrekken.
Ingrediënten
1 dl zonnebloemolie
1 dl olijfolie
4 eetl. gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) zeer fijn gesneden
0.5 eetl. scherpe mosterd
1 eetl. balsamicoazijn
1 snufje zout
1 snufje peper
1 stuks rosbief, ca. 1.2 kilo
25 gr. boter
1 stuks sjalotje, fijngesneden
2 dl rode port
4 dl vleesfond
1 dl slagroom
50 gr. boter, ijskoud, in blokjes
1 dl olijfolie
4 eetl. gemengde kruiden (bijv. basilicum, peterselie, tijm, oregano, bieslook) zeer fijn gesneden
0.5 eetl. scherpe mosterd
1 eetl. balsamicoazijn
1 snufje zout
1 snufje peper
1 stuks rosbief, ca. 1.2 kilo
25 gr. boter
1 stuks sjalotje, fijngesneden
2 dl rode port
4 dl vleesfond
1 dl slagroom
50 gr. boter, ijskoud, in blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1468221
Homepage ID
3885
Teller
203
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid