Komkommerbodems met mousse van gerookte forel en mierikswortel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/22/2019 - 18:06
Bereidingswijze
Voorbereiden:
Verwijder eventueel de graatjes en pluk de vis in stukjes.
Meng de vis in een keukenmachine met de creme fraiche en mierikswortel.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Bereiden:
Vorm met 2 dessertlepeltjes kleine ovaaltjes ('quenelles') van de forelmousse en leg die op de komkommerplakjes.
Garneer naar keuze met plakjes radijs of Hollandse garnalen.
Leg er tot slot een toefje dille op.
Variatietips:
Met paling
Vervang de forel door gerookte paling.
Op roggebrood
De mousse is ook lekker op roggebrood.
Half om half
U kunt ook de ene helft v.d. hapjes met radijs en de andere helft met Hollandse garnalen maken.
In dat geval heb je maar 50 gr garnalen nodig.
Afbeelding
Komkommerbodems met mousse van gerookte forel en mierikswortel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk fris vishapje met een pittig accent (mierikswortel) op een bodempje van komkommer.
Ingrediƫnten
100 gr. gerookte forelfilet
2 eetl. creme fraiche
1 theel. geraspte mierikswortel (potje)
1 snufje zout
1 snufje peper
1 theel. citroensap
0.5 stuks komkommer, in 14 plakjes van ca. 0.5 cm. dikte
4 stuks radijsjes, in dunne plakjes of 100 gr. Holandse garnalen
2 takjes dille
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1468199
Homepage ID
3885
Teller
188
Bron
Tip culinair.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid