Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng met een staafmixer de azijn, olijfolie, het sjalotje, de mosterd, de honing tot een gladde dressing.
Voeg naar smaak peper toe.
Doe de sla in een grote kom, schenk de dressing over de sla en meng door elkaar.
Verdeel de sla over de borden, leg de plakjes ham erop en leg de augurken eromheen.
Strooi er tenslotte de pijnboompitten over.
Meng met een staafmixer de azijn, olijfolie, het sjalotje, de mosterd, de honing tot een gladde dressing.
Voeg naar smaak peper toe.
Doe de sla in een grote kom, schenk de dressing over de sla en meng door elkaar.
Verdeel de sla over de borden, leg de plakjes ham erop en leg de augurken eromheen.
Strooi er tenslotte de pijnboompitten over.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De dressing bij deze salade hoort zoetig te zijn. De precieze verhouding hangt af hoe zuur de azijn is en hoe bitter de olijfolie. Proef daarom even.
Ingrediƫnten
40 gr. pijnboompitten
150 gr. kropsla, in grove stukken
12 stuks cocktailaugurken, in de lengte in vieren
Voor de dressing:
0.5 dl (cider) azijn
1.25 dl olijfolie
0.5 stuks sjalotje, grof gesneden
1 eetl. mosterd
2 theel. honing
1 snufje peper, vers gemalen
150 gr. kropsla, in grove stukken
12 stuks cocktailaugurken, in de lengte in vieren
Voor de dressing:
0.5 dl (cider) azijn
1.25 dl olijfolie
0.5 stuks sjalotje, grof gesneden
1 eetl. mosterd
2 theel. honing
1 snufje peper, vers gemalen
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1468085
Homepage ID
3885
Teller
27
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid