Rosbief met mierikswortel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/12/2019 - 21:32
Bereidingswijze
Voorbereiden, vulling:
Boter smelten en ui hierin ca. 5 min. bakken.
Van vuur af mierikswortel, verse kruiden, zout en peper erdoor roeren.
Vlees in midden tot op 2.5 cm. van buitenkant insnijden en aansluitend naar links en naar rechts insnijden (het ziet eruit als de letter T).
Binnenkant van vlees met mierikswortel vulling bestrijken.
Vlees oprollen en met keukentouw opbinden.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 C.
Op fornuis 2 eetl. boter in braadslede verwarmen en vlees in ca. 8 rondom bruin braden.
Braadslede met vlees in midden van oven ca. 10 in. braden.
Oven terugschakelen naar 180 C en vlees nog 40-45 min. braden.
Vlees in aluminiumfolie verpakt ca. 15 min. laten rusten.
Vlees in plakken gesneden serveren met Yorkshire pudding, gebakken aardappelen en eventueel andere groenten.
Afbeelding
Rosbief met mierikswortel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze rosbief met mieriksworel proef je een voortreffelijke combinatie van smaken.
Ingrediƫnten
1 kg rosbief
2 eetl. boter
Voor de vulling:
30 gr. boter
1 stuks ui, gesneden
3 eetl. mierikswortel, geraspt, (potje)
1 snufje peper
3 eetl. verse kruiden (bieslook, peterselie, kervel)
1 snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
braadslede
keukentouw
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1467863
Homepage ID
3885
Teller
65
Bron
Tip culinair.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid