Bereidingswijze
Voorbereiden soesjes:
Oven voorverwarmen op 220 C
In steelpan boter met 1,5 dl. water aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, van vuur af, bloem en zout in één keer toevoegen.
Boven zacht vuur blijven roeren tot deeg als bal van pan loslaat.
Deeg in spuitzak scheppen en op bakplaat kleine soesjes spuiten (of met 2 theel.).
Soesjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin bakken.
Oventemperatuur halverwege terugschakelen naar 175 C
Soesjes op rooster laten afkoelen.
Vulling:
Roomkaas losroeren met pesto.
Olijven, ansjovisfilets, zout en peper erdoor roeren.
Bereiden:
Soesjes openknippen en vullen met olijvenmengsel en garneren met pleukjes peterselie.
Soesjes op bord of schaal leggen en garneren met plukjes peterselie.
Oven voorverwarmen op 220 C
In steelpan boter met 1,5 dl. water aan de kook brengen.
Als boter gesmolten is, van vuur af, bloem en zout in één keer toevoegen.
Boven zacht vuur blijven roeren tot deeg als bal van pan loslaat.
Deeg in spuitzak scheppen en op bakplaat kleine soesjes spuiten (of met 2 theel.).
Soesjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin bakken.
Oventemperatuur halverwege terugschakelen naar 175 C
Soesjes op rooster laten afkoelen.
Vulling:
Roomkaas losroeren met pesto.
Olijven, ansjovisfilets, zout en peper erdoor roeren.
Bereiden:
Soesjes openknippen en vullen met olijvenmengsel en garneren met pleukjes peterselie.
Soesjes op bord of schaal leggen en garneren met plukjes peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tapas
Ingrediënten
75 gr. boter, in stukjes
100 gr. bloem, gezeefd
0.5 theel. zout
3 stuks eieren
Voor de vulling:
200 gr. verse roomkaas
2.5 eetl. pesto
2 eetl. zwarte olijven, fijngesneden
3 stuks ansjovisfilets, fijngesneden
100 gr. bloem, gezeefd
0.5 theel. zout
3 stuks eieren
Voor de vulling:
200 gr. verse roomkaas
2.5 eetl. pesto
2 eetl. zwarte olijven, fijngesneden
3 stuks ansjovisfilets, fijngesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
Spuitzak met gladde spuitmond
Bakplaat met bakpapier bekleed
Bakplaat met bakpapier bekleed
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1467861
Homepage ID
3885
Teller
39
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid