Bereidingswijze
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Rooster de paprika's in de oven 30-45 minuten tot het vel zwart is geblakerd.
Laat ze daarna 10 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen.
Daarna ontvellen en in stukjes snijden.
Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin 5 minuten.
Voeg de paprika's toe en laat alles 20 minuten zachtjes stoven.
Pureer het mengsel en voeg de bouillon, de cayennepeper en zout toe.
Bereiden:
Breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur 5 minuten koken.
Schenk de soep in kommetjes en bestrooi die met koriander.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Rooster de paprika's in de oven 30-45 minuten tot het vel zwart is geblakerd.
Laat ze daarna 10 minuten in een gesloten plastic zak uitdampen.
Daarna ontvellen en in stukjes snijden.
Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin 5 minuten.
Voeg de paprika's toe en laat alles 20 minuten zachtjes stoven.
Pureer het mengsel en voeg de bouillon, de cayennepeper en zout toe.
Bereiden:
Breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur 5 minuten koken.
Schenk de soep in kommetjes en bestrooi die met koriander.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tapas
Ingrediƫnten
4 stuks gele paprika's
40 gr. boter
1 stuks ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
7.5 dl kippenbouillon, van tablet
1 eetl. cayennepeper
1 snufje zout
5 eetl. korianderblaadjes
40 gr. boter
1 stuks ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
7.5 dl kippenbouillon, van tablet
1 eetl. cayennepeper
1 snufje zout
5 eetl. korianderblaadjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1467859
Homepage ID
3885
Teller
66
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid