Koele citroenspoom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/12/2019 - 17:34
Bereidingswijze
Suiker met water en citroensap verwarmen tot suiker is opgelost.
Blaadjes basilicum en geraspte citroenschil toevoegen en mengsel van vuur af laten afkoelen.
Mengsel zeven en in ijsbakje schenken en in diepvriezer in 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met vork doorscheppen, zodat er geen grote kristallen onstaan.
IJsbolletjes in glazen scheppen en de champagne erover verdelen.
Garneren met basilicum
Afbeelding
Koele citroenspoom
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker fris tussengerecht
Ingrediƫnten
150 gr. suiker
1.5 dl water
3 dl citroensap
5 blaadjes basilicum
1 eetl. citroenrasp
1.5 dl marc de champagne (eau de vie)
Leuke tips
Tip:
Gebruik champagne inplaats van marc de champagne, de spoom wordt dan minder sterk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1467851
Homepage ID
3885
Teller
130
Bron
Tip culinair.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ikkes
Gelegenheid