Bereidingswijze
De suiker in 3 dl water verwarmen tot de suiker is opgelost.
Suikermengsel laten afkoelen en de port en citroensap erdoor roeren.
Mengsel in een ijslaatje schenken en in de diepvriezer in ca 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met een vork doorscheppen.
Kleine ijsbolletjes in glazen scheppen en 1-1.5 dl witte port erover verdelen.
Garneren met reepje citroen.
Suikermengsel laten afkoelen en de port en citroensap erdoor roeren.
Mengsel in een ijslaatje schenken en in de diepvriezer in ca 4 uur laten bevriezen.
Mengsel elk uur met een vork doorscheppen.
Kleine ijsbolletjes in glazen scheppen en 1-1.5 dl witte port erover verdelen.
Garneren met reepje citroen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk.
Ingrediƫnten
125 gr. basterdsuiker
4.5 dl witte port
3 eetl. citroensap
4.5 dl witte port
3 eetl. citroensap
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1467849
Homepage ID
3885
Teller
127
Bron
Tip culinair.
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid