Bereidingswijze
Wrijf het vlees rondom in met zout en peper.
Verhit 100 gr. van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Braad het vlees - op een laag vuur en met het deksel op de pan - zachtjes gaar in ca. 40 min.
Keer het vlees af en toe.
Maak intussen de saus.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper het uitje.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de ui met de champignons ca. 5 min.
Roer de sauspoeder erdoor en schenk de melk erbij.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem ca. 3 min. zachtjes koken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie en eventueel de kappertjes erdoor.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het ca. 10 min. rusten.
Snijd het vlees in plakken en leg die op een warme schaal, lepel er wat van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.
Verhit 100 gr. van de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Braad het vlees - op een laag vuur en met het deksel op de pan - zachtjes gaar in ca. 40 min.
Keer het vlees af en toe.
Maak intussen de saus.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper het uitje.
Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de ui met de champignons ca. 5 min.
Roer de sauspoeder erdoor en schenk de melk erbij.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat hem ca. 3 min. zachtjes koken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de peterselie en eventueel de kappertjes erdoor.
Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het ca. 10 min. rusten.
Snijd het vlees in plakken en leg die op een warme schaal, lepel er wat van de saus erover en geef de rest van de saus er apart bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groot vlees, zoals een rollade eet je beslist niet elke dag.
Ingrediƫnten
1 stuks varkensfiletrollade, a 600 gr.
1 snufje zout
1 snufje peoer
125 gr. boter
250 gr. champignons
1 stuks ui, klein
1 zakje witte saus
0.25 L melk
2 eetl. peterselie, gesnipperd
3 eetl. kappertjes (eventueel)
1 snufje zout
1 snufje peoer
125 gr. boter
250 gr. champignons
1 stuks ui, klein
1 zakje witte saus
0.25 L melk
2 eetl. peterselie, gesnipperd
3 eetl. kappertjes (eventueel)
Leuke tips
Lekker met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en bundeltjes sperziebonen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1467785
Homepage ID
3885
Teller
221
Bron
Ditjes en datjes
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid