Glutenvrij en lactosevrij pannenkoeken beslag

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/28/2019 - 20:48
Bereidingswijze
Meng het aardappelzetmeel met een flinke snuf zout, het bakpoeder en de suiker in een kom.
voeg de eieren en de yoghurt toe en klop dat met een garde of mixer. Proef even of er nog wat suiker of zout toegevoegd moet worden. Het beslag smaakt een beetje tintelend door het bakpoeder.
Voeg al kloppend het koude water toe en blijf kloppen tot een soepel beslag.

Bak van het beslag pannenkoeken zoals je altijd doet. Ze zijn wat luchtiger en iets knapperiger dan pannekoeken van tarwebloem.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In plaats van allesbinder had ik aardappelzetmeel gekocht, wat ik nooit gebruik. Op een Amerikaanse site kwam ik een recept tegen van pannenkoeken gemaakt van aardappelzetmeel. Dit is een sterk aangepaste versie voor hele knapperige en luchtige pannenkoeken
Ingrediƫnten
200 gram aardappelzetmeel (een pakje)
1 zakje bakpoeder
Flinke snuf zout
2 tl suiker
250 ml lactosevrije yoghurt
2 eieren
100 - 200 ml koud water
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1467199
Homepage ID
1970914
Teller
178
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Author Image
royz
Gelegenheid