Bereidingswijze
- Haal de buitenste bladeren van de kool, snij deze in 4 parten, verwijder de harde kern en snij de kool zo dun mogelijk (eventueel met behulp van een mandoline).
- Verwarm de olie (of boter) en fruit hierin de fijngesneden uien.
- Voeg de gesneden kool toe en schep alles door elkaar.
- Doe de kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadje en zout erbij en schep alles goed om.
- Voeg het sap van sinaasappels en citroen toe en schep weer alles goed door elkaar.
- Snij de kumquats in stukjes en voeg deze samen met de marmelade toe.
- Laat de kool ongeveer 45 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig af en toe een beetje water toe. Schep af en toe alles goed om.
- Mocht je de kool niet zoet genoeg vinden gebruik dan een beetje honing om de kool op smaak te maken.
- Verwarm de olie (of boter) en fruit hierin de fijngesneden uien.
- Voeg de gesneden kool toe en schep alles door elkaar.
- Doe de kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadje en zout erbij en schep alles goed om.
- Voeg het sap van sinaasappels en citroen toe en schep weer alles goed door elkaar.
- Snij de kumquats in stukjes en voeg deze samen met de marmelade toe.
- Laat de kool ongeveer 45 minuten zachtjes koken en voeg indien nodig af en toe een beetje water toe. Schep af en toe alles goed om.
- Mocht je de kool niet zoet genoeg vinden gebruik dan een beetje honing om de kool op smaak te maken.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo in de decembermaand vind je altijd allerlei bijzondere producten in de supermarkt. Zo nam ik ook een bakje kumquats mee in mijn winkelwagentje, nog niet wetende wat ik ermee zou gaan maken.
Thuis kwam ik op het idee om ze bij de rodekool te gebruiken want het is een klein citrusvruchtje waarvan de smaak enigszins in de richting gaat van sinaasappel en mandarijn en omdat ik wel vaker sinaasappelsap gebruik in mijn rode kool was de link snel gelegd.
Heerlijk voor bij wild, hachee of andere stoofschotels.
Thuis kwam ik op het idee om ze bij de rodekool te gebruiken want het is een klein citrusvruchtje waarvan de smaak enigszins in de richting gaat van sinaasappel en mandarijn en omdat ik wel vaker sinaasappelsap gebruik in mijn rode kool was de link snel gelegd.
Heerlijk voor bij wild, hachee of andere stoofschotels.
Ingrediënten
- 1 rode kool van 1 ½ tot 2 kg
- 2 rode uien
- 250 gram kumquats
- 5 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblad
- zout
- olijfolie (of roomboter)
- 3 flinke el sinaasappelmarmelade (eventueel nog een beetje honing)
- 2 sinaasappels (sap)
- 1 citroen (sap)
- 2 rode uien
- 250 gram kumquats
- 5 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 laurierblad
- zout
- olijfolie (of roomboter)
- 3 flinke el sinaasappelmarmelade (eventueel nog een beetje honing)
- 2 sinaasappels (sap)
- 1 citroen (sap)
Leuke tips
Smaak voortreffelijk bij wild, hachee of andere stoofschotels.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1466205
Homepage ID
2066044
Teller
185
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid