Bereidingswijze
- Verwijder vliesje en vet van de wangetjes met een schep mesje. Bak ze snel bruin in een hete stoofpan met wat olijfolie. Zet het vuur stuk lager.
- Voeg vervolgens de uienringen en plakjes wortel toe, laat het even zachtjes mee bakken.
- Voeg de overige kruiden en specerijen toe en giet dan de rode wijn in de pan. Zet het vuur weer wat hoger en laat de rode wijn een beetje inkoken. Giet nu de wildbouillon erbij en zet het geheel op het laagste pitje. Laat ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven.
- Haal na 2 uur de wild zwijn wangetjes uit de pan en houd apart. Kook het vocht in en monteer daarna met een paar klontjes boter.
- Garneer met wat fijngesneden peterselie.
- Voeg vervolgens de uienringen en plakjes wortel toe, laat het even zachtjes mee bakken.
- Voeg de overige kruiden en specerijen toe en giet dan de rode wijn in de pan. Zet het vuur weer wat hoger en laat de rode wijn een beetje inkoken. Giet nu de wildbouillon erbij en zet het geheel op het laagste pitje. Laat ongeveer 2 uur heel zachtjes stoven.
- Haal na 2 uur de wild zwijn wangetjes uit de pan en houd apart. Kook het vocht in en monteer daarna met een paar klontjes boter.
- Garneer met wat fijngesneden peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke gerecht hebben wij gegeten tijdens ons kerstdiner van 2018.
Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig tegen kwam kon ik er geen nee tegen zeggen. Erg smakelijk en ook erg makkelijk te bereiden.
Ik vond dit gemakkelijke recept op Internet en het was een groot succes.
Weer eens heel wat anders en toen ik deze wildzwijnswangetjes toevallig tegen kwam kon ik er geen nee tegen zeggen. Erg smakelijk en ook erg makkelijk te bereiden.
Ik vond dit gemakkelijke recept op Internet en het was een groot succes.
Ingrediƫnten
- 2 kg wild zwijn wangen
- 1 winterpeen in plakjes gesneden
- 2 uien in grove ringen
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 8 jeneverbessen
- 8 peperkorrels, gekneusd
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 5 deciliter rode wijn
- 1 liter Wildbouillon
- olijfolie
- roomboter
- zout
- peterselie om mee te garneren
- 1 winterpeen in plakjes gesneden
- 2 uien in grove ringen
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 8 jeneverbessen
- 8 peperkorrels, gekneusd
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 5 deciliter rode wijn
- 1 liter Wildbouillon
- olijfolie
- roomboter
- zout
- peterselie om mee te garneren
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465993
Homepage ID
2066044
Teller
3110
Bron
Egbert Beerta van de Gouden Karper. In eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid