Bereidingswijze
Doe de noten, peterselie en gedroogde tomaten in blender en mix tot een korrelige massa. Leg plakjes ham dakpansgewijs op elkaar waarbij ze meer dan de helft overlappen. Duw of knijp de vulling met de hand tot een rolletje en leg het onderaan op de ham. Zorg dat je een lange rol krijgt over de hele lengte van de ham.
Rol de ham stevig op en snijd er stukjes af met een scherp mes. Steek er een prikker in en leg op een opdienbord
Rol de ham stevig op en snijd er stukjes af met een scherp mes. Steek er een prikker in en leg op een opdienbord
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ondanks de vele hapjes met kerst, was dit één van de lekkerste.
Ingrediënten
70 gram noten
15 gram krulpeterselie
50 gram gedroogde tomaten in olie
8 plakjes gedroogde ham
15 gram krulpeterselie
50 gram gedroogde tomaten in olie
8 plakjes gedroogde ham
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender
Scherp mes
Snijplank
Scherp mes
Snijplank
Leuke tips
Tip: Makkelijk van tevoren klaar te maken. In folie bewaren in de koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1465627
Homepage ID
2151378
Teller
160
Bron
Magazine: Landelijk Wonen (december 2018)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid