Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de witlof ongeveer 2 minuten. Halveer de witlof en snijd het hart eruit. Deze mag er ook in blijven, maar verwijder deze dan voordat je de witlof eet. Leg de witlof dan leg in een ovenschaal.Snijd plakjes van de brie en verdeel deze over de witlof. Hak de walnoten en verdeel deze ook over de witlof evenals de cranberry's en tijm. Bak de witlof in 15 minuten gaar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry's geven een zoet-zure smaak.
Ingrediƫnten
2 stonkjes witlof
1 handje cranberry's
100 gr brie
1 theelepel tijm
30 gr walnoten
1 handje cranberry's
100 gr brie
1 theelepel tijm
30 gr walnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschotel pannetje om te blancheren , mes
Leuke tips
Wil je dit iets zoeter maken? Voeg dan een kneepje honing toe aan de witlof voordat deze de oven in gaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465595
Homepage ID
2796273
Teller
285
Bron
Leuke recepten.nl
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid