Ro­mi­ge gra­tin van zoe­te aard­ap­pel en pin­da

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/24/2018 - 08:57
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
-Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng.
-Meng de aardappelplakjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. -Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
-Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
-Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd de peper in ringetjes.
-Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
Afbeelding
Ro­mi­ge gra­tin van zoe­te aard­ap­pel en pin­da
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
330 ml Blue Elephant coconut cream (blikje à 165 ml)
100 g pindakaas
1 tl sambal oelek
50 g seroendeng
1 rode peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
ovenschaal (30 x 20 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465585
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid