Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
-Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng.
-Meng de aardappelplakjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. -Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
-Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
-Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd de peper in ringetjes.
-Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
-Schil de aardappelen en snijd met de keukenmachine in dunne plakjes.
-Meng in een ruime schaal de coconut cream met de pindakaas, sambal en seroendeng.
-Meng de aardappelplakjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Vet de ovenschaal in en schep er het aardappelmengsel in, zodanig dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. -Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
-Verwijder de folie en bak in nog ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip: schep de aardappel om, zodat alle plakjes gaar worden.
-Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd de peper in ringetjes.
-Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Lekker!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook oosterse smaken gaan perfect samen met zoete aardappel.
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
330 ml Blue Elephant coconut cream (blikje à 165 ml)
100 g pindakaas
1 tl sambal oelek
50 g seroendeng
1 rode peper
330 ml Blue Elephant coconut cream (blikje à 165 ml)
100 g pindakaas
1 tl sambal oelek
50 g seroendeng
1 rode peper
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
ovenschaal (30 x 20 cm)
ovenschaal (30 x 20 cm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465585
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid