Bereidingswijze
-Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken en kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
-Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur.
-Pers na 4 min. de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
-Verwarm de melk in een steelpan.
-Giet de aardappel en knolselderij af.
-Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
-Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.
-Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur.
-Pers na 4 min. de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
-Verwarm de melk in een steelpan.
-Giet de aardappel en knolselderij af.
-Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
-Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
500 g knolselderij
200 g paddenstoelenmelange
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
100 ml volle melk
50 g ongezouten boter (of margarine)
2 tl olijfolie met truffelaroma
500 g knolselderij
200 g paddenstoelenmelange
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
100 ml volle melk
50 g ongezouten boter (of margarine)
2 tl olijfolie met truffelaroma
Leuke tips
Bereidingstip:
Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
Bereidingstip:
Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
Bereidingstip:
Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465581
Homepage ID
1090993
Teller
402
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid