Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­pu­ree met pad­den­stoe­len

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/24/2018 - 08:45
Bereidingswijze
-Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken en kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
-Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel.
-Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur.
-Pers na 4 min. de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout.
-Verwarm de melk in een steelpan.
-Giet de aardappel en knolselderij af.
-Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.
-Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.
Afbeelding
Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­pu­ree met pad­den­stoe­len
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
500 g knolselderij
200 g paddenstoelenmelange
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
100 ml volle melk
50 g ongezouten boter (of margarine)
2 tl olijfolie met truffelaroma
Leuke tips
Bereidingstip:
Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.
Bereidingstip:
Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1465581
Homepage ID
1090993
Teller
402
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid