Vin­da­loo-eend

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/23/2018 - 06:13
Bereidingswijze
-Knoflook pellen en fijnhakken.
-Gember schillen en fijnhakken.
-Peper schoonmaken en in stukjes snijden.

-In keukenmachine of vijzel knoflook, peper en gember met komijn, gemalen koriander, kardemom en 2 eetlepels azijn tot pasta pureren.

-Van eendenborstfilet vet afsnijden.
- Vlees in blokjes van ca. 2 1/2 cm snijden.
-In kom vlees en kruidenpasta door elkaar scheppen. In koelkast vlees afgedekt minimaal 2 uur marineren. Uien pellen en in lengte in repen snijden.
-In wok of pan olie verhitten.
-Uien al omscheppend in ca. 5 minuten bruin bakken.
- Vlees met pasta toevoegen en al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
-Rest van azijn en 1 dl water erbij schenken en aan kook brengen.
-Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.
-Vindaloo op smaak brengen met zout.

-Serveren met rijst en groentegerechtjes.
Afbeelding
Vin­da­loo-eend
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige eend , makkelijk te bereiden , nadat we minstens 2 uur hebben laten marineren is er niet veel werk meer op het ogenblik zelf.
Ingrediënten
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 rode peper
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels gemalen kardemomfruit
5 eetlepels azijn
500 g eendenborstfilet
3 uien
3 eetlepels olie
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
wok
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465513
Homepage ID
1090993
Teller
25
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid