Bereidingswijze
-Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een (steel)pan.
-Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.
-Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe.
-Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
-Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.
-Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
-Verhit 3/5 van de Campina Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan.
-Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de Campina Bakken & Braden toe en bak nog 1-2 min.
-Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten.
-Serveer met de perenchutney.
-Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pan. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de suiker, kruidnagels en steranijs toe aan de pan.
-Schil de gember, snijd zo fijn mogelijk en voeg toe.
-Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
-Laat 10 min. zachtjes koken, zet het vuur uit en laat 1 uur afkoelen. Verwijder daarna eventueel de kruidnagels en steranijs.
-Laat ondertussen de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
-Verhit 3/5 van de Campina Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, de biefstukken in de pan.
-Bak de biefstukken 3 min. aan een zijde. Keer ze om, voeg dan de rest van de Campina Bakken & Braden toe en bak nog 1-2 min.
-Neem het vlees uit de pan en laat op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten.
-Serveer met de perenchutney.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het zoete en kruidige in deze perenchutney matcht perfect bij de hertenbiefstuk.
Ingrediënten
2 Conference handperen
1 citroen
2 el witte basterdsuiker
3 kruidnagels
2 steranijsjes
2 cm verse gember
4 diepvries hertenbiefstukken
50 g boter ( Campina Botergoud voor bakken & braden)
1 citroen
2 el witte basterdsuiker
3 kruidnagels
2 steranijsjes
2 cm verse gember
4 diepvries hertenbiefstukken
50 g boter ( Campina Botergoud voor bakken & braden)
Leuke tips
Combinatietip:
Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465509
Homepage ID
1090993
Teller
41
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid