Bereidingswijze
-Breng een pan met 750 ml water aan de kook, voeg de halve bouillontablet toe en zet het vuur laag.
-Was de prei en snijd in ringen van 1 cm en snijd de salie fijn.
-Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.
-Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
-Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)
-Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
-Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Verdeel over diepe borden.
-Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten.
-Was de prei en snijd in ringen van 1 cm en snijd de salie fijn.
-Verhit de boter in de pan met dikke bodem. Voeg de pompoenstukjes en salie toe en bak 3 min. Voeg de preiringen toe en bak 2 min.
-Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.
-Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. (Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.)
-Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten met een snufje zout 4 min. Schud regelmatig. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
-Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Verdeel over diepe borden.
-Verdeel de eendenborstfilet erover en garneer met de pompoenpitten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eend is rijk van smaak en zorgt voor een luxe touch.
Ingrediënten
750 ml water
½ kippenbouillontablet
1 verse prei
2 takjes verse salieblaadjes
20 g ongezouten boter (of margarine)
400 g koelverse pompoenstukjes
150 g risottorijst
50 g pompoenpitten
40 g Parmigiano Reggiano (stuk)
100 g gerookte eendenborstfilet
½ kippenbouillontablet
1 verse prei
2 takjes verse salieblaadjes
20 g ongezouten boter (of margarine)
400 g koelverse pompoenstukjes
150 g risottorijst
50 g pompoenpitten
40 g Parmigiano Reggiano (stuk)
100 g gerookte eendenborstfilet
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465507
Homepage ID
1090993
Teller
51
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid