Tompouce van Kabeljauw

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/22/2018 - 20:12
Bereidingswijze
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot. Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. inkoken.
Dep ondertussen de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Leg op elk bord een plakje spek, leg er een stukje kabeljauw op en dek af met spek. Neem de saus van het vuur en roer de kappertjes en olijfolie extra vierge erdoor. Verdeel over de kabeljauwtompouces.
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Momenteel nog niets leuks over te vertellen behalve dat het me heel lekker lijkt. Daarom ga ik het deze Kerst uitproberen met de familie. Recept gevonden op Allerhande, maar angezien we niet van kappertjes houden laat ik die eruit.
Ingrediƫnten

8 plakjes gerookt ontbijtspek
1 sjalot
3 el traditionele olijfolie
150 ml droge witte wijn
300 g verse kabeljauwhaasjes (in 4 stukken)
2 el olijfolie extra vierge
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
steelpan
Keukenpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1465505
Homepage ID
2176520
Teller
16
Bron
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R775506/tompouce-van-kabeljauw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Author Image
JeroenKookt
Gelegenheid