Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes en was grondig. Kook de zoete aardappel 6 à 8 minuten in kokend gezouten water. Fruit de prei 5 minuten glazig in 20 g boter.
-Verwarm de oven voor op 210°C.
-Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter -- die u vooraf gesmolten hebt -- en vul er metalen ringen of ramequins mee.
-Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.
-Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.
-Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur.
-Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.
-Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg.
-Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg
.-Serveer meteen.
-Verwarm de oven voor op 210°C.
-Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter -- die u vooraf gesmolten hebt -- en vul er metalen ringen of ramequins mee.
-Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.
-Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.
-Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur.
-Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.
-Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg.
-Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg
.-Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voorgerecht dat mooi gepresenteerd is
Ingrediënten
100 g zoete aardappel
1 prei
150 g boter
6 vellen brickdeeg
250 g wit krabvlees
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
2 takjes koriander
4 tl foreleitjes
1 prei
150 g boter
6 vellen brickdeeg
250 g wit krabvlees
3 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
2 takjes koriander
4 tl foreleitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
4 metalen ringen of 4 ramequins
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465493
Homepage ID
1090993
Teller
37
Bron
Knack
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid