Krabbuideltjes met zoete aardappel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/22/2018 - 09:51
Bereidingswijze
-Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes en was grondig. Kook de zoete aardappel 6 à 8 minuten in kokend gezouten water. Fruit de prei 5 minuten glazig in 20 g boter.
-Verwarm de oven voor op 210°C.
-Snij repen uit het brickdeeg. Bestrijk met de rest van de boter -- die u vooraf gesmolten hebt -- en vul er metalen ringen of ramequins mee.
-Steek vier cirkels uit de rest van het brickdeeg.
-Bestrijk met gesmolten boter. Bak het geheel 5 minuten in de oven en verwijder nadien de metalen ringen of ramequins.
-Bak het krabvlees goudbruin in een braadpan met de olijfolie. Voeg het kerriepoeder, de zoete aardappel, de prei, peper en zout toe. Bak 3 minuten al roerend op hoog vuur.
-Haal de pan van het vuur en meng de fijngehakte koriander door de krab.
-Verdeel het krabmengsel over de gebakken ringen brickdeeg.
-Werk af met de foreleitjes en de cirkels brickdeeg
.-Serveer meteen.
Afbeelding
Krabbuideltjes met zoete aardappel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voorgerecht dat mooi gepresenteerd is 
Ingrediënten
100 g zoete aardappel

1 prei

150 g boter

6 vellen brickdeeg

250 g wit krabvlees

3 el olijfolie

1 tl kerriepoeder

2 takjes koriander

4 tl foreleitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
4 metalen ringen of 4 ramequins
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465493
Homepage ID
1090993
Teller
37
Bron
Knack
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid