Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/22/2018 - 09:47
Bereidingswijze
-Bestrijk de runderfilet met olijfolie en kruid met vierkruidenpoeder, peper en zout. Masseer de kruiden goed in het vlees met de vingers, zodat ze in het vlees dringen. Zet koel weg.
-Verhit een braadpan met een scheut olijfolie en bak de runderfilet rondom goudbruin. Het vlees moet mooi goudbruin zijn, maar mag niet doorbakken zijn. Leg op een schotel en zet koel weg tot aan het gebruik.
-Snij de gedroogde vijgen fijn en hak de noten grof. Maak mooie krullen van de gekoelde foie gras.
-Leg de runderfilet op een houten plank en snij in dunne plakjes met een scherp mes.
-Schik op een serveerschotel. Verdeel er de foie gras, de gedroogde vijgen en de noten over.
-Kruid met fleur de sel en versgemalen zwarte peper.

Serveer meteen.
Afbeelding
Rundvlees met foie gras, gedroogde vijgen en noten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk, snel gemaakt en super lekker 
Ingrediënten
600 g runderfilet

een scheut olijfolie

een snuifje vierkruidenpoeder

6 gedroogde vijgen

150 g noten (bv. amandelen, hazelnoten, walnoten, pistachenoten)

100 g 'mi-cuit' foie gras
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465491
Homepage ID
1090993
Teller
105
Bron
knack
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid