Salade met gerookte eendenborst en paté

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/21/2018 - 13:25
Bereidingswijze
- Maak eerst de dressing en zet deze opzij.
- Verdeel de sla over de borden en doe de dressing erover.
- Doe de plakjes gerookte eendenborst en de paté erop.
- Schep in het midden een eetlepel cranberry saus (of compote)
- garneer met de noten en gedroogde cranberrys.
Afbeelding
Salade met gerookte eendenborst en paté
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een salade die het goed doet in de decembermaand en tijdens het wildseizoen. Een makkelijk en snel voorgerecht met Kerstmis, een klein lunchgerecht  maar deze salade zal zeker ook op zijn plek zal zijn tijdens de (kerst)brunch.
Ik heb een stukje cranberrypaté gebruik maar ook een andere paté zoals notenpaté, eendenpaté of een andere wildpaté zal hier zeer zeker ook erg lekker bij smaken.

De cranberrysaus of compote kun je natuurlijk zelf maken zoals bijvoorbeeld deze Cranberrysaus-met-peren maar je kunt ook de kant en klare uit een potje gebruiken.
Ingrediënten
- 100 gram gerookte eendenborst
- stukje cranberrypaté (of andere paté die je lekker vindt)
- zakje rucola of gemengde sla (75 gram)
- 2 flinke lepels cranberrycompote of saus (zelfgemaakt of uit een potje).
- handvol geroosterde pecannoten (walnoten of hazelnoten kan ook)
- handvol gedroogde cranberrys

Dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el walnootolie
- 1 el frambozenazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- zwarte peper en zeezout
Leuke tips
Lekker met een stukje brood erbij.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1465481
Homepage ID
2066044
Teller
2488
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid