Bereidingswijze
-Bak de blokjes spek aan in een droge pan. Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout en voeg ze vervolgens bij de blokjes lardo. Laat mooi aanbakken tot de stukken goudbruin zijn.
-Snijd de wortelen, de selder en de uien in heel kleine stukjes.
-Doe ze bij het vlees samen met de fijngehakte peterselie en de kruidnagels.
-Blus het geheel met de witte wijn.
-Voeg nu de hele gepelde tomaten en een bouquet garni (kruidentuiltje met tijm, rozemarijn en salie) toe.
-Kruid het geheel met peper en zout. Laat het stoofpotje minimum 3 uur à 3,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
-Schep enkele pollepels van de saus in de blender en voeg er de pijnboompitjes, de rozijnen en het cacaopoeder aan toe. Mix glad en voeg terug bij het vlees en de rest van de saus.
Serveer met aardappelpuree.
-Snijd de wortelen, de selder en de uien in heel kleine stukjes.
-Doe ze bij het vlees samen met de fijngehakte peterselie en de kruidnagels.
-Blus het geheel met de witte wijn.
-Voeg nu de hele gepelde tomaten en een bouquet garni (kruidentuiltje met tijm, rozemarijn en salie) toe.
-Kruid het geheel met peper en zout. Laat het stoofpotje minimum 3 uur à 3,5 uur sudderen op een zacht vuurtje.
-Schep enkele pollepels van de saus in de blender en voeg er de pijnboompitjes, de rozijnen en het cacaopoeder aan toe. Mix glad en voeg terug bij het vlees en de rest van de saus.
Serveer met aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook de Italianen zijn gek van een stoofpotje van ossenstaart , makkelijk en super lekker
Ingrediënten
1 plak spek, in blokjes
1 kg ossenstaart, in stukken
2 wortelen
2 stengels selder
2 uien
enkele takjes bladpeterselie, fijngehakt
5 kruidnagels
200 ml droge witte wijn
1 kg Elvea hele gepelde tomaten uit blik
1 bouquet garni
100 gr pijnboompitten
100 gr rozijnen
1 tl cacaopoeder
peper - zout
1 kg ossenstaart, in stukken
2 wortelen
2 stengels selder
2 uien
enkele takjes bladpeterselie, fijngehakt
5 kruidnagels
200 ml droge witte wijn
1 kg Elvea hele gepelde tomaten uit blik
1 bouquet garni
100 gr pijnboompitten
100 gr rozijnen
1 tl cacaopoeder
peper - zout
Leuke tips
Wijntip: Bordeaux Chateau Branas - Grand Poujeaux 2013
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1465471
Homepage ID
1090993
Teller
222
Bron
njam - chef Peppe Giacomazza
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid